© Tortum Medya 2020

Tortum’da başlayan Çalıştay İzmir’de sona erdi.

Erzurum Valiliği,Erzurum Teknik Üniversitesi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Tortum Belediyesi ve Uzundere Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen, 7.Uluslarası Emrah Özbay Buz & Kaya Tırmanışı Çalıştayı kapsamında Tortum ve Uzundere İlçelerinde Bulunan Şelalelere, Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Fransa, İtalya, Ukrayna, Romanya ve İtalya'dan 33 sporcu katıldığı Buz tırmanışı gerçekleştirilmişti.

Çalıştay’ın 2’nci etabı olan Kaya tırmanışı için İzmir  Selçuk İlçesi’nin Belevi Mevkii'nde bulunan Kayalara  Ünlü Dağcılar tarafından Kaya tırmanışı gerçekleştirildi.Dokuz Eylül Üniversite Rektörü Prof.Dr.Nükhet Hotar’ın ev sahipliği yaptığı Kaya tırmanışı çalıştayına, Erzurum Teknik üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Murat Küçükuğurlu ,Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider ve . Uzundere Belediye Başkanı Hilmi AKTOPRAK  Dokuz Eylül Üniversite Rektörü Prof.Dr.Nükhet Hotar’ın davetlisi olarak katılım sağladı.

İzmir Selçuk ilçesinde Ünlü dağcılar tarafından yapılan tırmanışa Dünyaca Ünlü Tırmanış Sporcusu Jeff Mercier tarafından İlk tırmanışı gerçekleştirilen rotaya, Çakabey İsmi verildi.Tırmanış Sonrası Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Nükhet Hotar tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük Binasında Sosyal mesafeye uygun bir şekilde davetlilere verilen Yemekte konuşma yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Nükhet Hotar tüm davetlilere teşekkür ederek, “Tortum’a hayran kaldığını yapılan Çalıştay’ın 2022 yılında festival havasında geçeceğini belirtti.Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider’e misafirperverliğinden ve yakın ilgisinden dolayı teşekkür etti.

Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider de yaptığı açıklamada “ Bizler Tortum İlçemizin tarihi ve doğal güzelliklerimizin farkında olarak bu güzelliklerin dünyaya tanıtılması konusunda büyük çaba sarf ediyoruz. 7’ncisini düzenlediğimiz Emrah Özbay Uluslararası buz ve kaya tırmanış çalıştayı münasabetiyle ilçemize gelen dünyaca ünlü sporcular ilçemizin doğal ve tarihi güzelliklerine hayran kaldı.Doğal şelalelerimize Buz Tırmanışı gerçekleştiren Sporcular parkurların inanılmaz derece güzel olduğunu, Tortum’un konumu, doğal ve tarihi güzellikleriyle bulunmaz bir yer olduğunu dile getirmeleri bizleri onurlandı.İnşallah Bu tür organizasyonların daha da geniş çaplı olması içinde elimizden gelen ne varsa yapacağız.Ayrıca; Bizleri İzmir ilimizde ağırlayan  Dokuz Eylül Üniversite Rektörü Prof.Dr.Nükhet Hotar hanımefendiye misafirperverliği ve Tortum ilçemize göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan dolayı da çok teşekkür ediyorum.İnşallah Dokuz Eylül Üniversite ile bu yıl yakaladığımız atmosferi artırarak devam ettireceğiz” dedi.

Yemeğin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Nükhet Hotar’ın davetlilere Plaket takdim ederken, Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider'de  Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Nükhet Hotar'a Plaket takdim etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER