Son Dakika:

Tortum ekşi pestili artık coğrafi işare...

Başkan YİĞİDER önemli açıklamalarda bulu...

Yine YİĞİDER Yine BAŞARI Kaledibi, Bahçe...

Tortum Ligi Sona erdi.

AŞIK MUSTAFA RUHANİ SON YOLCULUĞUNA UĞUR...

BAŞKAN YİĞİDER'DEN YENİ YIL MESAJI

Genç Girişimci Ömer Faruk KAYA hizmetler...

ÖLÜM YOLU CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR

Freni patlayan tır kaza yaptı Sürücü ağ...

AZİMLE MÜCADELE ETTİLER

Tortum’da kurt dehşeti 5 yaralı

PARTİLERİN ERZURUM MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

NAMAĞLUP ŞAMPİYON TORTUMSPOR

Tortumspor 3. Galibiyetini aldı

Tortumspor’dan Deplasmanda Galibiyet

Tortum Dikmen Mahallesinde Korkutan Yan...

Tortumspor Gol olup yağdı.

Hafızlık yarışmasının birincisi Tortumda...

Başkan Sekmen Tortum İlçesini ziyaret et...

‘TORTUM HALK EĞİTİMİ MERKEZİNCE 2022 YIL...

Tortum'da freni patlayan TIR ortalığı s...

Tortum Belediyesi Standına Yoğun İlgi

Başbar Süt Ürünlerinin ürettiği Kaşar Pe...

Erzurum’un Tortum İlçesi Aksu Mahallesin...

Yolun Açık Olsun ÇAĞRI

Tortum Belediyesi Geleneksel 132. Ulusla...

Kaymakam Daştan’a Veda Yemeği düzenlend...

Tortum Belediyesi Araç Filosunu Güçlendi...

Tortum Çiftlik Mahallesinde Korkutan Yan...

Tortum İlçesinde Süt toplama merkezinin...

Başkan Yiğider vatandaşlara aşure ikram...

Erzurum’un Tortum İlçesi Kapıkaya Mahall...

Tortum Akcur mevkiinde Trafik kazası mey...

Tortum Etine Büyük Rağbet

Yaralı olarak bulunan Yaban Keçisi Mill...

Kayıp olarak aranan Furkan Polat'tan acı...

Tortum Halk Eğitimi Merkezi kullanılmaya...

TORTUM BELEDİYESİ’NDE 2022 YILI TOPLU İŞ...

Takla atan Araçta 1 Kişi Öldü .1 Kişi Ağ...

Şarampole Devrilen Aracın Sürücüsü Hayat...

TORTUMSPOR KULÜBÜ GÜREŞ TAKIMI ADINDAN S...

    Tortum Belediyesi Geleneksel 132. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreş Festivali coşkulu ve yoğun bir katılımla sona erdi.

    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
    • Yorumlar
    Tortum Belediyesi Geleneksel 132. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreş Festivali coşkulu ve yoğun bir katılımla sona erdi.

    Erzurum’un Tortum ilçesinde yapılan 132'nci Geleneksel Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri’nde başpehlivanlığı finalde Rıza Yıldırım’ı mağlup eden Kenan Gör kazandı. 530 güreşçinin katıldığı nefes kesen güreşlerde meydan ağalığı açık artırmasında 120 bin lira bağış ile iş insanı Ömer Düzgün oldu. 

    Erzurum’un Tortum İlçe Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan 132'nci Geleneksel Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri'nde başpehlivanlığı aynı zamanda Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü antrenörü olan Kenan Gör kazandı. 530’u aşkın güreşçi er meydanına çıktı. Tortum Belediyesi Güreş Kulübü antrenörü 70 kiloda birinci olan Bilal Çakmak, 4 yaşındaki oğlu Zekeriya Çakmak’la birlikte peşrev çekti.

    Türkiye’nin değişik illerinin yanı sıra, Gürcistan, Azerbaycan, İran, Gürcistan ve Acara Özert Cumhuriyet'inden güreşçiler kıyasıya mücadele etti. Erzurum Valisi Okay Memiş, Azerbaycan Milletvekillerinden Zafer Mammadov, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Tortum Kaymakamı Fatih Bayram, Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider, Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, Uzundere Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak, siyasi partilerin ilçe başkanları, STK temsilcileri, iş insanları, Türkiye Güreş Federasyonu İl Temsilcisi Battal Alpkılıç ve çok sayıda davetli müsabakaları izledi.

     

    Vali Okay Memiş, Yaptığı açıklamada “Pandemiden önce ara verdiğimiz organizasyona şimdi yeniden başladık. Güreş bizim ata sporumuz, gençler ve çocuklar için çok önemli ve dünyada iddialı olduğumuz bir alan. Bu yıl Tortum Belediyesi tarafından yapılan, organizasyonun 132'ncisi düzenliyor.  Bir asırdan fazla olduğu için çok önemli ve çok değerli buluyoruz. Erzurum aynı zamanda bir spor ve sporcu kenti. Sporda Türkiye'de birinci sıralarda olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Toplamda 90 kilometrelik pist uzunluğu, yüksek ittifak kamp merkezi içerisinde her yıl başta büyük takımlar olmak üzere birçok takımı misafir ediyoruz. Yüzme havuzumuzda yine Avrupa ülkelerinden çok sayıda sporcu Erzurum'a gelip antrenman yapıyor. Erzurum tesisleri ve kış sporları ile ve diğer spor alanlarıyla da çok iddialıyız. İmkanlarımız tesislerimiz çok iyi bu imkanları, tesisleri bize sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, milletvekillerimize, bakanlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

    Er Meydanını dolduran güreş severlerin heyecanla izlediği, davul zurna eşliğinde kıran kırana geçen Karakucak ve Altın Kemer Başpehlivanlık maçlarını sunan Doğunun Baş cazgırı Fuat Özbay yine davetlileri ve Er Meydanını dolduranları coşturdu. Alanın Türk bayrakları ile süslendiği organizasyonda Özbay, manileri, şiirleri ve dizeleri ile güreş severlere unutulmaz anlar yaşattı.

    Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider, göreve geldiklerinden beri Tortumlular için hizmeti şiar edindiklerini belirterek, “Ata sporumuz güreşi seviyoruz. İlçe ve yöre halkımızda ata sporumuzu seviyor. İlçemiz pehlivan yatağı. Güreşte, Büyükşehir Belediyemiz ile Türkiye çapında ilimizi temsil ediyoruz. Tortum Belediyesi Geleneksel 132. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreş Festivalimizi tamamladık. Öncelikle Festivalimize yoğun ilgi gösterip bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Güreş festivalimize, İran'dan Gürcistan'dan Azerbeycan'dan ve güzel Ülkemizin dört bir yanından katılım sağlayarak, Er Meydanımızı şenlendiren tüm güreşçi kardeşlerime de çok teşekkür ediyorum. Davetimize icabet ederek bizleri onurlandıran, Erzurum Valimiz Sayın Okay MEMİŞ'e, Ak Parti Erzurum İl Başkanımız Sayın Mehmet Emin Öz'e,Tortum Kaymakamımız Sayın Fatih BAYRAM'a İlçe Belediye Başkanlarımıza, düzenlemiş olduğumuz bu organizasyona Sponsor olan tüm işadamlarımıza, 2019 yılı Güreş ağamız Sn. Zeki ÜNAL'a 2022 yılı Güreş Ağamız olan, Tortumlu İşadamımız, Sn. Ömer DÜZGÜN'e Festivalimizin daha güzel bir atmosferde geçmesi için gecesini gündüzüne katan mesai arkadaşlarıma, şahsım ve Tortum Halkı adına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca ; Güreş festivalimizde Baş Pehlivan olarak Altın Kemeri kazanan, Kenan GÖR Kardeşimi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” Dedi

    Yapılan Güreş Festivali’nin Organizatörlüğünü üstlenen Tortum Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Orhan Tarakçıoğlu’da yaptığı açıklamada, “Çok şükür yoğun katılımın olduğu güreş festivalimizi sorunsuz bir şekilde tamamladık. Tortum Belediye Başkanımız Sayın Muammer Yiğider, başta olmak üzere organizasyonumuzda emeği geçen herkese ve bizleri yalnız bırakmayıp, yoğun ilgi göstererek, festivalimizi adeta şenlik alanına çeviren vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

    YENİ GÜREŞ AĞASI ÖMER DÜZGÜN

    132'inci Geleneksel Uluslararası Altın Kemer Karakucak güreşlerinin ağalığı için iş insanları kıyasıya yarıştı. Açık artırma sonucu 120 bin TL ile Erzurumspor F.K.'nın eski başkanı Ömer Düzgün güreş ağası oldu. Eski güreş ağası Zeki Ünal, ağalık görevini Ömer Düzgün’e devretti.

    BAŞPEHLİVAN KENAN GÖR

    Kıran kırana geçen Başpehlivanlık müsabakalarının finalinde Kenan Gör ile Tokat’tan Rıza Yıldırım karşılaştı. Müsabakadan galip çıkan Kenan Gör, başpehlivan oldu. Başpehlivan Gör, er meydanında büyük ilgi görürken, altın kemeri göğsüne taktı. Güreşlerin başhakemliğini olimpik hakem Yusuf Sadri Kishalı yaparken, başpehlivanlık maçında Fatih Hikmet Sevim ile Arif Akyüz görev yaptı. Müsabakaların ardından tüm boylarda ilk üçe giren güreşçilere madalya ve para ödülü verildi.

    Anahtar Kelimeler:
    • 0
      SEVDİM
    • 0
      ALKIŞ
    • 0
      KOMİK
    • 0
      İNANILMAZ
    • 0
      ÜZGÜN
    • 0
      KIZGIN
    Kaymakam Daştan’a Veda Yemeği düzenlendiÖnceki Haber

    Kaymakam Daştan’a Veda Yemeği düzenlend...

    Yolun Açık Olsun ÇAĞRISonraki Haber

    Yolun Açık Olsun ÇAĞRI

    Yorum Yazın

    Tortum ekşi pestili artık coğrafi işaretli
    Başkan YİĞİDER önemli açıklamalarda bulundu.
    Yine YİĞİDER Yine BAŞARI Kaledibi, Bahçeli ve Söğütlü Mahallesi Doğalgaza kavuşuyor.
    Tortum Ligi Sona erdi.
    AŞIK MUSTAFA RUHANİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
    BAŞKAN YİĞİDER'DEN YENİ YIL MESAJI
    Genç Girişimci Ömer Faruk KAYA hizmetlerine bir yenisini ekledi
    ÖLÜM YOLU CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR
    Freni patlayan tır kaza yaptı Sürücü ağır yaralı
    AZİMLE MÜCADELE ETTİLER

    Başka haber bulunmuyor!