Son Dakika:

Tortum ekşi pestili artık coğrafi işare...

Başkan YİĞİDER önemli açıklamalarda bulu...

Yine YİĞİDER Yine BAŞARI Kaledibi, Bahçe...

Tortum Ligi Sona erdi.

AŞIK MUSTAFA RUHANİ SON YOLCULUĞUNA UĞUR...

BAŞKAN YİĞİDER'DEN YENİ YIL MESAJI

Genç Girişimci Ömer Faruk KAYA hizmetler...

ÖLÜM YOLU CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR

Freni patlayan tır kaza yaptı Sürücü ağ...

AZİMLE MÜCADELE ETTİLER

Tortum’da kurt dehşeti 5 yaralı

PARTİLERİN ERZURUM MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

NAMAĞLUP ŞAMPİYON TORTUMSPOR

Tortumspor 3. Galibiyetini aldı

Tortumspor’dan Deplasmanda Galibiyet

Tortum Dikmen Mahallesinde Korkutan Yan...

Tortumspor Gol olup yağdı.

Hafızlık yarışmasının birincisi Tortumda...

Başkan Sekmen Tortum İlçesini ziyaret et...

‘TORTUM HALK EĞİTİMİ MERKEZİNCE 2022 YIL...

Tortum'da freni patlayan TIR ortalığı s...

Tortum Belediyesi Standına Yoğun İlgi

Başbar Süt Ürünlerinin ürettiği Kaşar Pe...

Erzurum’un Tortum İlçesi Aksu Mahallesin...

Yolun Açık Olsun ÇAĞRI

Tortum Belediyesi Geleneksel 132. Ulusla...

Kaymakam Daştan’a Veda Yemeği düzenlend...

Tortum Belediyesi Araç Filosunu Güçlendi...

Tortum Çiftlik Mahallesinde Korkutan Yan...

Tortum İlçesinde Süt toplama merkezinin...

Başkan Yiğider vatandaşlara aşure ikram...

Erzurum’un Tortum İlçesi Kapıkaya Mahall...

Tortum Akcur mevkiinde Trafik kazası mey...

Tortum Etine Büyük Rağbet

Yaralı olarak bulunan Yaban Keçisi Mill...

Kayıp olarak aranan Furkan Polat'tan acı...

Tortum Halk Eğitimi Merkezi kullanılmaya...

TORTUM BELEDİYESİ’NDE 2022 YILI TOPLU İŞ...

Takla atan Araçta 1 Kişi Öldü .1 Kişi Ağ...

Şarampole Devrilen Aracın Sürücüsü Hayat...

TORTUMSPOR KULÜBÜ GÜREŞ TAKIMI ADINDAN S...

    Cumhuriyet Bayramı Çoşkuyla kutlandı

    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
    • Yorumlar
    Cumhuriyet Bayramı Çoşkuyla kutlandı

    Cumhuriyetin ilan edilişinin 97. Yıl dönümü dolayısıyla Çarşamba günü Tortum Meydanında  düzenlenen çelenk töreninin ardından Bugün saat 10:00’da Tortum Niyazi Çakmakçı İmam hatip Ortaokulu tarafından Tortum Kapalı Spor salonunda düzenlenen programla devam etti.

               Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.İstiklal Marşı’nın ardından Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan, Tortum Kaymakamı Okan Daştan “Sayın Belediye Başkanım, Memlekete hizmet yolunda beraber mesai yaptığımız yol arkadaşlarım, kıymetli kurum amirlerim, Adına vatan deyip, her zorluğu göze aldığımız bu ülkenin gül deren bahçıvanları, Cumhuriyetle ilgili ödevlerin ilk sahibi değerli öğretmenlerim, Kutsal vatanımızın birlik ve bütünlüğünün, huzur ve güvenin teminatı, şairin "Dar günlerin erkek aslan sesiydiler" dediği askerlerimiz ve polislerimiz, ilçemiz Tortumun çok değerli insanları, Yarınımız, umudumuz, muradımız sevgili çocuklar, kıymetli gençler Ve ey! Yeryüzüne irfan, adalet, medeniyet getirsin diye beşer kılığına bürünüp yere inen, hürriyet aşığı, Ey! Daha düne kadar tarihin büyük düğümlerinin eteklerinde bağlanıp çözüldüğü, gövdesini gözünü kırpmadan tank paletlerine engel eden, Ey, vatan denildiğinde yüreğinde kaynayan soylu sevdalara Cihanın saygıyla diz kırdığı büyük milletim, Büyük Türk Milletinin, tarih boyunca en parlak, en anlamlı başarılarından biri olan ve 15 Temmuz akşamında binlerce yıllık millet tarihimizin en alçak ihanetiyle tanışan, sırtını halkına yaslayan meşru yöneticilerinin dirayeti, yüce milletimizin feraseti ve basiretiyle hain kalkışma girişiminin akamete uğratılmasıyla demokrasisini daha da olgunlaştıran Cumhuriyetimizin 97. yılını kutlamanın gururu içindeyiz.

    Cumhuriyet; Türkiye için sadece bir yönetim şekli değildir. Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı sosyal dönüşüm hamlesinin de adıdır. Dünya'nın dönüşümünü doğru okuyan liderliğiyle Cumhuriyet, getirdiği açılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir hareket kazanmıştır. Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvet; milletin kendisidir. Türk milleti, Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Cumhuriyetimizin temel hedefi; görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, özgüveni gelişmiş, üretken bireyleri topluma kazandırmak olmuştur. Sevgili gençler 29 Ekim Cumhuriyetin adıdır. Dükkânını bismillah ile açıp, şükürle kapatan esnafın adıdır Cumhuriyet. Cumhuriyet bir annenin çocuğunu okula başına bomba düşer mi endişesi olmadan huzurla uğurlayabilmesidir. Tortum pazarında bir kadının, alnı ak, başı dik, özgürce alışveriş yapabilme hürriyetidir Cumhuriyet

    iste bu hürriyetin tadını kutlayacağız ,

    Türkmen Dağının bizim oluşunu kutlayacağız İzmir'in, Manisa'nın kurtuluşunu, güzeller güzeli istanbul'u geri alışımızı kutlayacağız.

    Menderesin, Sakarya'nın bizim oluşunu kutlayacağız. Fırat'ın, Dicle'nin nazlı nazlı akışını kutlayacağız

    Maraş'ın, Antep'in, Urfa'nın şanını ve kahramanlığını kutlayacağız,

    Doğuda Batıda Kuzeyde ve Güneyde el ele omuz omuza, bin yıllık kardeşliğimizi kutlayacağız,

    Ve buraları bize yurt tutan Sultan Alparslan'ı, Saruhan beyi dualarla anacağız, Bizim için dağlara çıkan ibrahim Ethem beyi, onun Demirci akıncılarını, Mustafa Kemali ve onun askerlerini gazi ve şehitlerimizi dualarla anacağız.

    97 senedir kim olduğumuzu unutmadık...

    Nereden geldiğimizi, hangi belalardan hangi hasletlerimizle kurtulduğumuzu, faziletlerimizi erdemlerimizi unutmadık..

    Bizler doğu ile batıyı Mostar köprüsü ile birbirine sımsıkı bağlayan mimar Hayrettin'in çocuklarıyız.

    Bizler 'Yaratılanı hoş gör, Yaradan’dan ötürü..' diyen derviş yunusun çocuklarıyız.

    Bizler 'kim olursan ol gene de gel..' diyen Mevlana'nın çocuklarıyız.

    Ve bizler 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.' Diyen bir büyük peygamberin evlatlarıyız. Bu anlamlı günde, öncelikle; binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her dem yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan, başta;

    Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet; minnet ve şükranla yâd ediyor, aziz milletimin, Tortumlu hemşerilerimin, yarınımız, umudumuz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı içtenlikle kutluyor,

    sizleri; en kalbi duygularla sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı

    Kaymakam Daştan’nın ardından konuşma yapan Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider ise ““Sayın Kaymakamım değerli mesai arkadaşlarım Kıymetli Kurum amirlerim, Sevgili öğrenciler saygıdeğer öğretmenler ve çok değerli Tortum'lu vatandaşlarım. Birinci Dünya Savaşı’nın ardından yurdumuzun dört bir yanı itilaf devletleri tarafından işgal edilmiş, milletimizin özgürlüğü elinden alınmıştır. Bu vahim durum karşısında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vatanımızı düşmanlardan kurtarmak için, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmıştır.
     
    Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle, tek vücut, tek yürek olan Türk Milleti, tüm imkânsızlıklara rağmen destansı bir mücadele ile vatan topraklarını düşmanlardan temizlemiş ve özgürlüğüne kavuşmuştur.
     
    Verilen bu büyük mücadelenin ardından Türk Milletinin karakteri ve geleneklerine en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyet yeni bir Türk Devletinin yönetim biçimi olarak ilan edilmiştir.
     
    Tam bağımsızlık ve milli egemenliğe dayanan Cumhuriyet rejimi; demokrasinin, özgürlüklerin ve eşitliğin teminatıdır. Cumhuriyet, rejiminde halktan daha büyük bir güç yoktur. Cumhuriyet Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bizlere bırakılan en kıymetli ve en büyük mirastır.
       
    Değerli Tortum’lu vatandaşlarım ve sevgili öğrenciler; yüreğinizdeki vatan sevgisi ve millete hizmet aşkı daima taze kalsın ve Atatürk’ün şu sözünü asla unutmayın. Öğrenmeden, çalışmadan, yorulmadan rahat kazanma yollarını usul haline getiren milletler önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonrada istiklallerini kaybetmeye mahkûmdurlar.

     
    Sözlerime son verirken ; Bu güzel yurdu bizlere vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Kahraman Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.

    Cumhuriyetimizin 97. Yıldönümünde birlik ve beraberliğimizin en üst noktaya çıkmasını temenni ediyor, hepinizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sizleri sevgi ve, saygı ile Selamlıyorum.” dedi.

     

    Tortum Niyazi Çakmakçı İmam hatip Ortaokulu Öğrencileri tarafından şiirler okunmasının ardından 29 ekim dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Daştan ve Başkan Yiğider tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından program sona erdi.
     


    • 0
      SEVDİM
    • 0
      ALKIŞ
    • 0
      KOMİK
    • 0
      İNANILMAZ
    • 0
      ÜZGÜN
    • 0
      KIZGIN
    Tortum’da Doğalgaz Çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.Önceki Haber

    Tortum’da Doğalgaz Çalışmaları tüm hızı...

    Milletvekili Altınok ve İl Başkanı Öz’den Tortum’a ZiyaretSonraki Haber

    Milletvekili Altınok ve İl Başkanı Öz’de...

    Yorum Yazın

    Tortum ekşi pestili artık coğrafi işaretli
    Başkan YİĞİDER önemli açıklamalarda bulundu.
    Yine YİĞİDER Yine BAŞARI Kaledibi, Bahçeli ve Söğütlü Mahallesi Doğalgaza kavuşuyor.
    Tortum Ligi Sona erdi.
    AŞIK MUSTAFA RUHANİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
    BAŞKAN YİĞİDER'DEN YENİ YIL MESAJI
    Genç Girişimci Ömer Faruk KAYA hizmetlerine bir yenisini ekledi
    ÖLÜM YOLU CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR
    Freni patlayan tır kaza yaptı Sürücü ağır yaralı
    AZİMLE MÜCADELE ETTİLER

    Başka haber bulunmuyor!